Q-Percussion Q-Sticks

36,00

Categorieën: ,

Beschrijving

De verschillende QSticks® modellen – Soorten en maten

QSticks WHISPER (Licht Oranje)

Verkrijgbaar in: Natural en Colored
Grip maat: Een smalle 7A
Omschrijving: De zachtste uitvoering van de QSticks. Klinkt als een brush, maar dan wat sterker. Prachtige softe sound op cymbals. Voor het echte ‘fluisterwerk’! “De sound die er nog niet was!”

QSticks Geel

Verkrijgbaar in: Natural en Colored
Grip maat: 5A
Omschrijving: Totdat de WHISPER ontwikkeld werd de zachtste uitvoering van de QSticks, maar met een verschillend geluid: een wat ‘krachtiger’ sound, vooral bij rim shots.

QSticks Rood

Verkrijgbaar in: Natural en Colored
Grip maat: 5A
Omschrijving: Wat sterker in geluid dan de QSticks Geel. Revolutionaire driehoek grip, waardoor bij de slag de brede kant van de top op het drumvel komt. Hierdoor ontstaat een heerlijk ‘vette’ sound.

QSticks Blauw

Verkrijgbaar in: Natural en Colored
Grip maat: 7A
Omschrijving: Een geweldig ‘puntige funky’ sound. Mooie ronde tom sound. Puntig op cymbals. Super op de snare met rim shots.

QSticks Paars

Verkrijgbaar in: Natural en Colored
Grip maat: 2B
Omschrijving: De dikste QStick met het hoogste volume, maar altijd nog een stuk zachter dan echte stokken. De sound is een combinatie van echte stokken en rods, maar veel ‘warmer’ dan echte stokken. Super sound op toms. Nooit eerder gehoord!

QSticks CONVERSATION Colored (Paars / Licht Oranje)

Voor het eerst in de historie van de QSticks zijn de Colored en Natural versies van één model verschillend.

Grip: 2B
Omschrijving: Waar de WHISPER eindigt begint de CONVERSATION.
Dezelfde stokjes als de succesvolle QSticks WHISPER, maar de dubbele hoeveelheid: 74 stokjes in één paar! Meer ‘body’ dan de QSticks WHISPER. Mooie warme sound. Minder hoge tonen en ‘gruiziger’ dan de QSticks Original. Iets ‘stijver’ dan de CONVERSATION Natural.

QSticks CONVERSATION Natural

Voor het eerst in de historie van de QSticks zijn de Colored en Natural versies van één model verschillend.

Grip: 2B
Omschrijving: Dezelfde hoeveelheid stokjes als de CONVERSATION Colored: 74! Door een andere grip een ongelooflijk ‘gruizige’ sound. Meer een heavy brush dan de CONVERSATION Colored. Een heel warme, volle sound op toms. Ideaal voor cajon spelers!

Aanvullende opmerkingen

Alle problemen die altijd samengingen met het gebruik van gewone rods zijn door QPercussion opgelost. Eindelijk zijn er rods met een veel langere levensduur en een geweldige sound op cymbals en toms. Ze zijn perfect uitgebalanceerd en hebben een verrassend goede stuiter en controle. QSticks zijn ‘handmade’ en worden gemaakt van verschillende soorten hout van topkwaliteit.

NB.: QSticks dienen ongeveer 30 minuten ingespeeld te worden om de echte QSticks sound te bereiken: door de dubbele, harde laklaag zijn de stokjes in het begin wat verkleefd.
Voor de QSticks CONVERSATION duurt het inspelen langer. Hoe langer, hoe mooier.

Extra informatie

Merk

Q-Sticks

Andere suggesties…